Banaan-blauwe bes havermoutmuffins

Banaan-blauwe bes havermoutmuffins

Ik had weer eens 3 overrijpe bananen in huis, en om ze weg te gooien is gewoon zo zonde als je weet dat je ze gewoon kan verwerken in heerlijke recepten.

Zoals mijn receptje van heerlijke muffins met banaan, blauwe bes en havermout:

Benodigdheden:
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 300g havermout
– 250ml havermelk
– 100g (plantaardige) boter
– 1 zakje bakpoeder

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°c
2. Plet de bananen in een kom
3. Smelt de boter op een zacht vuurtje
4. Voeg de melk, gesmolten boter, eieren, bakpoeder en havermout toe
5. Mix alles fijn met een blender. Als je graag een groffe structuur hebt van havermout mag je deze stap overslaan maar dan meng je alles goed door elkaar
6. Voeg 2 handvol blauwe besjes toe (of meer/minder naar smaak) en meng onder het beslag
7. Doe het beslag in de vormpjes en bak 25-30min op 180°c

Tip voor de zoetekauwen: doe een beetje kaneel in het beslag 🤤

Smakelijk!


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *