Recept: havermoutkoekjes

Recept: havermoutkoekjes

Al een tijdje was ik op zoek naar een goed recept voor krokante havermoutkoekjes. De recepten die ik probeerde, vond ik nooit echt goed.  De koekjes waren te zacht, of te zoet, of vielen uit elkaar,… Dus dan ben ik zelf maar aan de slag gegaan.
Omdat ik zo veel als mogelijk geraffineerde suiker mijd, gebruik ik in mijn bakrecepten altijd een waardige vervanger. Alsook probeer ik gewone witte tarwebloem zoveel mogelijk te vervangen door bijvoorbeeld speltbloem, havermout en boekweit.
De reden waarom ik geraffineerde suiker mijd, lees je binnenkort op mijn blog.

 

Ingrediënten:
– 1 ei
– 1 vanillestokje OF 1 tl vanille-extract
– 4 à 5 gedroogde dadels
– 125g boter op kamertemperatuur, in kleine blokjes
– 120g kokosbloesemsuiker
– 100g speltbloem
– 130g havermout

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de havermout, speltbloem, kokosbloesemsuiker  en de boter in een mengkom.
3. Voeg het merg van 1 vanillestokje OF 1tl vanille-extract toe in de mengkom.
4. Ontpit de dadels, snijd deze in kleine stukjes en voeg toe in de mengkom.
5. Voeg als laatste 1 losgeklopt eitje toe.
6. Meng het deeg met een keukenmachine met kneedhaken of met de hand. Ikzelf kneed liever met de hand, maar dit kan je uiteraard zelf kiezen.
7. Bekleed een ovenplaat met bakpapier of een siliconen matje.
8. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een golfballetje, leg ze op het bakpapier/siliconen matje en duw ze een beetje plat.
9. Bak ze ongeveer 20min in de oven.
10. Laat ze afkoelen, en nadien smullen maar!

 


One thought on “Recept: havermoutkoekjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *